НОВИНИ ГРАД » Новини » Основні правила безпеки, які має знати дитина
Основні правила безпеки, які має знати дитина
Читати grad.ua у  

Щоб дитина не розгубилася в екстреній ситуації, необхідно заздалегідь пояснити їй певні правила поведінки. Зокрема, навчити дисципліні в ігровій формі, – радять спеціалісти.

Анна Аксентьєва, лікар-педіатр КНП «Дитяча міська поліклініка» МР:

Під час екстренної ситуації дитина повинна виконувати ваші прохання накази дуже швидко і бути слухняною. Тому ви можете в ігровій формі потренуватися виконувати команди «стій», «не бери це», «йди до мене» - це ви можете зробити на швидкість.

Ще одне важливе правило, якому варто навчити свою дитину, – не піднімати нічого із землі. Це може врятувати їй життя, - кажуть фахівці.

Це можуть бути іграшки цукерки, мобільний телефон, тому що там може бути вибухівка. 

Маленьким одеситам також нагадали про правила безпеки під час артилерійського обстрілу.

Якщо ви вдома і не встигли вийти з дому, то треба пам'ятати про правила двох стін, найчастіше найбезпечніше місце це біля вхідної двері. Там треба сісти, накрити голову руками. Якщо ви у потязі десь їдете і чуєте вистріли, то треба нахилитися нижче рівня вікон, накрити голову руками чи ковдрою або ж одягом. 

Фахівці нагадують, що під час артилерійського обстрілу необхідно спуститися в укриття або бомбосховища. Якщо ви потрапили з дитиною під артобстріл на вулиці, потрібно дотримуватися наступних правил.

Треба триматися подалі від вітрин супермаркетів, щоб не поранитися цими осколками. Найбезпечніше місце - це міжбетонних конструкцій, десь канава, яма, де ви можете лягти лицем додолу, також треба при цьому закрити вуха і розкрити рота. Важливо триматися подалі від машин. Тому що це також небезпечно.

Фахівці також рекомендують батькам вивчити разом із дитиною номери телефонів рятувальних служб. Основні з них – пожежна, поліція та швидка допомога. Важливо пояснити, хто та чим зможе допомогти в екстреному випадку.


Схожі новини

Коментарі