НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеські аграрії завершили посівну і вже почали готуватися до збиральної кампанії

Одеські аграрії завершили посівну і вже почали готуватися до збиральної кампанії

Одеські аграрії завершили посівну і вже почали готуватися до збиральної кампанії
Читати grad.ua у  

На Одещині завершено всі посівні роботи. Незважаючи на труднощі з мат забезпеченням аграріїв, весняну кампанію вдалося провести в повному обсязі, – каже директор регіонального департаменту аграрної політики Алла Стоянова. Проблеми вирішують у міру їх надходження, і на сьогоднішній день основна з них – дефіцит палива.

Аграрії в міру можливості запасають дизель. На сьогоднішній день збиральна кампанія вже більш ніж на 50% забезпечена паливом, – зазначає чиновниця. І закликає одеситів не довіряти тривожним чуткам.

Військовий час диктує свої умови. Сьогодні немає часу на бюрократію, проблеми необхідно вирішувати максимально оперативно, і на зміну паперовій тяганині приходить більш актуальний засіб комунікації – Інтернет.

В аграрному секторі Одеського регіону, за словами чиновниці, відчувається згуртованість та єдність.

Інформаційна та матеріальна підтримка 24/7 заспокоїла аграріїв, яких у перші тижні війни, як і всіх українців, турбувала невизначеність.

Невизначеність сьогодні хвилює  не лише українців. За підрахунками аналітиків, запасів пшениці у світі залишилося лише на 10 тижнів. Ціни на продовольство зростають, і 400 млн. людей можуть зіткнутися з голодом. Серед основних причин – глобальна посуха, яка може торкнутися й України. 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: