НОВИНИ ГРАД » Новини » «Життя прекрасні миті» фотовиставка вихованців Білгород – Дністровського будинку-інтернату

«Життя прекрасні миті» фотовиставка вихованців Білгород – Дністровського будинку-інтернату

«Життя прекрасні миті» фотовиставка вихованців Білгород – Дністровського будинку-інтернату
Читати grad.ua у  

Це Білгород-Дністровський дитячий будинок інтернат. Тут навчаються 160 вихованців із порушеннями інтелекту – це хлопчики віком від 4-х років, і дорослі – до 35-ти років. Життя у вихованців закладу, насичене та цікаве – вони співають, танцюють, читають вірші, ставлять театралізовані сценки, займаються спортом, шиють, готують, грають і займаються ще мільйоном різних справ. Найяскравіші моменти їхніх буднів зафіксовані на кадрах виставки «Життя прекрасні миті», яку вихованцям інтернату допомогли підготувати друзі з Одеської митниці.

Світлана Мединська, заступник директора з виховної роботи Білгород-Дністровського дитячого будинку-інтернату:

Идея появилась у нас благодаря нашим шефам, нашим хорошим друзьям, мы их очень любим. Наша цель показать что наши ребята живут обычной хорошей жизнью такой же как все остальные люди. Что они несмотря на то что они вот здесь в интернате, есть у них свои радости есть свои определенные моменты которые ну являются для них праздничными.

До знімальної групи ТРК «ГРАД» вихованці дитячого будинку поставилися з увагою та інтересом, проявили себе як дуже талановиті, виховані та інтелігентні молоді люди. Таке ж враження вони справили і на Олену Писарєву – фотографа, яка відобразила для історії моменти життя Білгород-Дністровського інтернату.

Олена Писарєва, головний інспектор Одеської митниці, фотограф: 

Это был один день мы приехали с утра к деткам. Они очень ждали готовились к этому. И потом собственно практически целый день мы провели вместе. Мы с ними пообщались немножко и потом пошли вот по разным локациям. Они просто проводили время, получали удовольствие, а я вот со своей стороны старалась по максимуму их поймать и вот сделать им красивые фотографии.

Герой одного з найяскравіших кадрів виставки – великий пухнастий кіт. Котячі в інтернаті – не випадкові гості, а справжні талісмани хлопців. Вихованці дитячого будинку дбають про них, годують і самі доглядають хвостатих улюбленців.

Світлана Мединська, заступник директора з виховної роботи Білгород-Дністровського дитячого будинку-інтернату: 

Ребята здесь находятся круглосуточно, они находятся на полном государственном обеспечении. Есть ребята у которых есть родители есть близкие. Такой процент наших подопечных конечно же очень маленький. В основном это сироты и ребята которые остались без род опеки. Но есть ребята у которых есть родители, они их навещают, они их забирают на каникулы.

Хлопці із задоволенням позували фотографу та з ентузіазмом взялися за оформлення виставки – самі вкладали роздруковані кадри у рамки, вішали табличку з назвою. Втім, фотографія – далеко не єдине захоплення вихованців дитбудинку. Наприклад, деяким хлопцям дуже подобається спорт.

Денис Пиріжок, вихованець інтернату: 

Самое мое любимое творчество – это футбол. В прошлом году мы ехали в Польшу и в Киев ехали везде занимали первые места.  Сделали нам уже нормальный стадион поправили его уже а то были раньше горбы мы падали спотыкались а сейчас уже спасибо нашим шефам.

А інші вихованці інтернату із задоволенням пробують себе у творчих професіях – співають, танцюють та розігрують сценки.

Лілія Зінович, соціальний педагог: 

Наши діти дуже щирі і відкриті. Вони набагато добріші і в них немає такого відчуття як зараз підліткам от підлітки в собі зараз тому що більше в гаджету зараз, меншу часу у спілкуванні проводять. Наші діти більше часу проводять між собою, є якісь міжособисністі стосунки. Є звичайно й енергозатратність але є і віддача.

Світлана Мединська, заступник директора з виховної роботи Білгород-Дністровського дитячого будинку-інтернату: 

Все считают что интернат это учреждение закрытого типа, мы себя таковым не считаем. У нас знаете такая очень веселая свободная жизнь, мы ездим мы путешествуем, мы посещаем – экскурсии различные развлекательные мероприятия. Ну разумеется с приходом карантина нам пришлось определенный период времени быть скажем только в стенах интерната. 

Хлопці вже починають готувати номери до Новорічних ранків – разом із вихователями продумують образи, підбирають музичний супровід та активно репетирують.

Віктор Довженко, вихованець інтернату:

Музыка мне нравится еще с детства. Я как бы пел. И благодарю моего руководителя Лилию Борисовну, низкий ей поклон. 

Іріна Кутова, вихователь: 

Дети у нас абсолютно разные, знаете что такое индивидуальный подход. Наверное все об этом знают. Что в школе что в садике что у нас. Если ты плохо знаешь ребенка работы и контакта не получится. Я люблю очень свою группу, своих цыпляток – я их по-другому как бы и не называю. Они маленькие, они душой тянутся к тому кто к ним относится с любовью. Поэтому у нас с ними такая хорошая взаимосвязь.

Ці молоді люди дуже вдячні. Вони відповідають любов'ю на любов, яку дарують їм. Навіть серед цілком здорових людей не завжди зустрінеш таку турботу про близьких. 

Денис Пиріжок, вихованець інтернату:

Да у нас я вот утром буду с нашей руководительницей Лилией Борисовной бабаёжкой, а на взрослом утреннике буду ведущим. Потому что мы хотим, чтоб наша руководитель немножко отдохнула. Она устала. Мы хотим ей дать отдых побольше. И спасибо каналу Град. 

А ми в свою чергу хочемо подякувати хлопцям та їх вихователям, які поділилися своїм теплом з нами та нашими телеглядачами. Нехай новий рік буде для них щасливим а кількість друзів інтернату тільки зростає.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: