НОВИНИ ГРАД » Новини » Музыканты ВМФ США играли джаз в центре Одессы

Музыканты ВМФ США играли джаз в центре Одессы

Музыканты ВМФ США играли джаз в центре Одессы
Читати grad.ua у  

У Оперного театра собралось немало жителей и гостей Одессы – они пришли послушать игру американских музыкантов. Участники брасс-квинтета оркестра 6-го флота США порадовали одесситов разнообразием джазовых композиций.

Edd Reid, музыкант брасс-квинтета оркестра 6 флота США:

Ми зіграли кілька композицій з творів Йоганна Себастьяна Баха, Дебюсі, Брамса, кілька джазових композицій, а також зіграли аранжування для серіалу «Мандалорець», автором якого є один з наших музикантів, який зараз перебуває вдома в Неаполі в Італії. У кінці виступу ми зіграли знаменитий марш зірок США, автором якого є Джон Філіп Суза.

Это – военные музыканты, у них – особая роль.

Ми, як і будь-яка інша військова частина, як і будь-який інший моряк на кораблі, служимо. Ми просто граємо іншу роль. Наша робота полягає в тому, щоб виконувати музику для публіки як вдома, так і за кордоном, і нести послання доброї волі від наших морських сил людям по всьому світу.

Музыканты зажгли одесскую публику джазовыми композициями. Рассказывают, что такие учения для них – это возможность пообщаться с людьми из разных стран, обменяться опытом. Музыка – это то, что объединяет народы – считают гости из США.

Matt Jones, музыкант комбо-джаз оркестра 6 флота США:

має свої особливості в музиці, але що дійсно круто, так це те, що ми провели кілька виступів з українським гуртом. І незважаючи на те, що ми з різних музичних напрямків, ми можемо грати разом. Ми граємо в різних стилях, але вся музика в певному сенсі схожа.

Raymond Carega, музыкант комбо-джаз оркестра 6 флота США:

Я думаю, що кожна країна має свої традиції, але музика є універсальною мовою. Так що легше знайти щось спільне, ніж відмінності. Я думаю, ми дуже схожі. Дякуємо вам за те, що ви були найкрутішою аудиторіэю для нас. Було дуже весело, дякую.

Любомир Сукенник, начальник Центра военно-музыкального искусства, капитан II ранга:

В них є своя специфіка в джазових творах. Вони більш конкретно знають і вміють як виконувати штрихи, стилістику джазових творів. Звичайно зараз послухали і класичні твори, вони також виконують.

Нынешние Международные военные учения «Си-бриз 2021» – самые масштабные за последние годы. В них принимают участие представители около 30 стран, в том числе и 6-й флот ВМС США. Такие концерты будут проходить до 10го июля ежедневно в центре Одессы.

Вы любите джаз?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
+99

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: