НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одессе эпидпорог по гриппу и ОРВ превышен на 3 %

В Одессе эпидпорог по гриппу и ОРВ превышен на 3 %

В Одессе эпидпорог по гриппу и ОРВ превышен на 3 %
Читати grad.ua у  

В Одессе хоть незначительно, но уже превышен эпидпорог по гриппу и ОРВИ. За минувшую неделю заболели более 5-ти тысяч жителей города, 70% из них –дети в возрасте до 17 лет.

Всего же в регионе заболели более 11 тысяч человек, рассказала врач-эпидемиолог ГУ «Одесский областной лабораторный центр» МЗ Украины, Лариса Потиенко:

На сьогодні, в порівнянні з попереднім тижнем, показник захворюваності на грип та ГРВІ в області, зріс на 8%. Загалом до лікувально-профілактичних закладів за тиждень звернулось майже 11 тис хворих, з них 8 тисяч – це діти, тобто показних захворюваності серед дітей складає майже 70%. Найбільш уразливі до захворювань – це діти, переважно шкільного віку, 65% - діти від 6 до 17 років.

В Одессе эпидпорог превышен почти на 3%. Кроме того, высокий уровень заболеваемости зафиксирован еще в двух районах области

Сьогодні ми звертаємо увагу, що за останні 2 тижні спостерігається зростання захворюваності в межах 2-8%. За даними моніторингу: в Одесі, Іванівському та Ширяєвському районі вже перевищено епідеміологічний поріг. Стосовно Одеси, то тут рівень захворюваності зріс на 3% і на такий самий відсоток перевищив епідеміологічний поріг.

Это свидетельствует о начале эпидемического подъема заболеваемости и среднем уровне интенсивности процесса – подчеркивает специалист:

Показники епідпорогу вказують на те, в Одесі тільки стартує епідеміологічний сезон. На жаль, деякі ЗМІ повідомляють, що в місті вже епідемія, але це не відповідає дійсності. Ще раз наголошую, що показник області знаходиться на низькому рівні, а по місту відповідає середньому рівню захворюваності і це тільки початок епідеміологічного підйому.

По данным вирусологических исследований, в области циркулируют вирусы не гриппозной этиологии.

Це короновірус, риновірус, короно- сентиціальний і парагрип. Конкретних типів вірусі на території області ще не виділено. Хоча, наприклад, в Києві, Хмельницькому, Дніпрі, вже маємо вірусовиділення грипу – це віруси сезонного типу H3N2 та вірус типу Б.

Наиболее эффективный метод профилактики гриппа – вакцинация:

В основному, в аптечній мережі, на сьогодні є вакцина «Ваксі грип тетра» та «Джей си флю». Вакцинацію проводити ще можна бо рівень захворюваності ще невисокий, хоча медики рекомендують проводити щеплення в період епідеміологічного підйому захворюваності.

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: