НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесситам: дельные советы перед поездкой за границу

Одесситам: дельные советы перед поездкой за границу

Одесситам: дельные советы перед поездкой за границу
Читати grad.ua у  

Чтобы не возникло проблем или непредвиденных ситуаций при пересечении границы, лучше заранее ознакомиться с установленными правилами и подготовить все необходимые документы – советуют в миграционной службе

При планировании путешествия, следует учитывать, что если у кого-то из членов семьи заграничный паспорт старого образца, т.е. не биометрический, для поездок в страны Евросоюза ему необходима виза. Об этом ТРК «ГРАД» рассказала начальник ГУ Государственной миграционной службы Украины в Одесской области Елена Погребняк.

Также специалист советует помнить, что одного только паспорта для пересечения границы ребёнку недостаточно.

На другому місці проблема відсутності свідоцтва про народження дитини при перетині кордону. Це офіційний документ що підтверджує, що особа, яка з ним їде є його батьками. Тобто, не спільне прізвище, не може бути підтвердженням того, що це саме ваша дитина, а не просто дитина з таким же прізвищем. Тому в обов’язковому порядку потрібно мати при собі свідоцтво про народження, і якщо обидва батьки є, то не потрібно додаткових документів. Якщо дитина перетинає кордон з одним із батьків або з довіреною особою, то від батьків надається нотаріально посвідчена заява щодо дозволу перетину кордону.

Также, планируя заграничную поездку, необходимо обратить внимание на срок действия ваших паспортов.

Звертайте увагу, якщо термін дії паспорту менше, ніж 90 днів на дату перетину кордону, вас не пропустять на прикордонному пункті, також звертайте увагу, якщо подорож здійснюється літаком, то про умови компанії, авіакомпанії на сайтах завжди друкуються, термін більше 90 днів, може бути збільшений за вимогами авіакомпанії до 180 діб, тому це дуже важливий момент.

В миграционной службе заявляют, что массовый поток желающих получить загранпаспорт на фоне получения Украиной безвизового режима практически иссяк, поэтому сейчас работа проходит в штатном режиме, и у желающих получить загранпаспорт не должно возникнуть трудностей.

Более того, для упрощения получения необходимой информации, помимо сайта, работает чат-бот, который призван максимально облегчить гражданам доступ к интересующей их информации.

Зоряна Кит, главный специалист УГМС Украины в Одесской области:

Чат-бот – це у нас програма, яка сформована так, що вона сама задає запитання і в більшості, на всі запитання є відповіді. Ви вибираєте запитання, ви хочете оформити ID-карточку, і ви обираєте, оформлення ID-картки, оформлення біометричного паспорту для виїзду за кордон, процедура набуття громадянства, і ви вже поетапно йдете і всі відповіді у чат боті вже сформовані.

Специалисты миграционной службы готовы отвечать на вопросы как через чат-бот, так и через официальные страницы в соцсетях.

Зоряна Кит, главный специалист УГМС Украины в Одесской области:

Людина може написати, там є переписка, раз, а по друге, в нас є сторінка у фейсбуці, як Державної міграційної служби України, так у кожній області, є сторінка Державної міграційної служби в Одеській області, наприклад, і люди нам просто пишуть, задають питання, ми вже їх направляємо в той напрямок або безпосередньо їм надаємо відповідь, коли вже виникають такі питання, но в більшості, всі справляються з чат-ботом.
Вы часто бываете за границей?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
+33

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: