НОВИНИ ГРАД » Новини » Продовжується модернізація Головної насосної станції одеського водопроводу
Продолжается модернизация Главной насосной станции одесского водопровода
Читати grad.ua у  

Філія «Інфоксводоканал» продовжує виконувати планові роботи з модернізації ключових об'єктів підприємства.
В даний час фахівці філії «Інфоксводоканалу» проводять заходи щодо модернізації Головної каналізаційної насосної станції міста. Почали з найпроблемнішої її точки – трансформаторної підстанції. Головна мета – уникнути вимушених відключень.

Олександр Опанюк, директор департаменту водовідведення філії «Інфоксводоканал»:

Стара трансформаторна підстанція знаходилася нижче за рівень землі, тому під час зливи можливі були відключення не аварійні, а відключення для заощадження обладнання, що призводило до зменшення потужності насосної станції. Нова ТП розташована близько 1,5 м над рівнем землі, тобто. підтоплення зливовими водами апріорі неможливе.

Нова підстанція оснащена сучасним обладнанням від найкращих виробників з Італії, Іспанії та Кореї. Загальна вартість проекту заміни електричної частини – близько 9 мільйонів гривень.

Михайло Гасуляк, головний енергетик департаменту водовідведення філії «Інфоксводоканал»:

Це трансформатори, до речі, італійського виробництва, сухі. Раніше у нас стояли масляні вимикачі, і стоять поки що працюють, для яких необхідна заливка олії. Вони – пожежонебезпечні під час вибуху, при коротких замиканнях. А це – сухі трансформатори, вони більшої потужності, тут 1000 кв.

Запас потужності дозволить встановити тут додаткове енергозберігаюче обладнання. Незабаром роботи продовжаться і на інших вузлах станції.

Олена Леонова, начальник відділу капбудівництва філії «Інфоксводоканал»:

Це буде будівництво двох напірних трубопроводів від головної каналізаційної станції до очисних споруд «Північна». Ці заходи планується розпочати вже цього року. І останнім етапом буде заміна двох насосів у пересипському відділенні.

На реконструкції головної каналізаційно-насосної станції в «Інфоксводоканалі» зупинятися не мають наміру. Найближчим часом розпочнуть виконання планових робіт з перекладки водопроводу на найбільш аварійних ділянках мереж.

Олена Леонова, начальник відділу капбудівництва філії «Інфоксводоканал»:

У рамках інвестиційної програми та плану розвитку та реформування у 2018 році планується виконати перекладки водопровідних мереж вулицями Вільямса, Ільфа та Петрова, Корольова, через Миколаївську дорогу в районі вул.Векслера, по вулиці Рачкова. Також ми плануємо провести реконструкцію каналізаційного колектора Люстдорфською дорогою.

У Водоканалі наголошують: єдине, що може перешкодити виконанню наміченого, – брак коштів. А тому на підприємстві вкотре звертаються до споживачів із проханням оплачувати рахунки за воду вчасно. Це дозволить продовжити модернізацію, а отже - уникнути чергових аварій.


Схожі новини

Коментарі