НОВИНИ ГРАД » Новини » Вартість проїзду в таксі може підвищитися
Такси Одессы
Читати grad.ua у  

Проект «Закону про таксі» викладено на сайті Міністерства інфраструктури України для громадського обговорення.
Новий документ говорить, зокрема, про те, що всі машини таксі в Україні мають бути одного кольору, обладнані подушками безпеки, мати певну довжину та об'єм кузова. Перехід на нові стандарти згідно з проектом має тривати близько 5 років. Думки таксистів щодо цього питання розділилися.

Ціна або якість. Вічна дилема, що розриває ринок автомобільних перевезень. Удосконалення українських таксопарків не може не повести за собою збільшення вартості проїзду, кажуть самі перевізники. Такі закони призведуть до повної монополізації ринку автоперевезень, стверджують таксисти, які виступають проти нового законопроекту. Ті ж хто, підтримує нововведення, розповідають, що ціна підніметься незначно, натомість якість послуг, що надаються, збільшиться в рази.

Едуард Якушевський, Генеральний директор компанії «Платан»:

Ось якщо це все увійде, то, швидше за все, ця ціна буде підвищена. Але її буде підвищено, обґрунтовано, як для пасажира, так і для водія. Для пасажира він сів до фахівця. Це дуже важливо. Сьогодні дуже багато замовчується подій, неприємних подій, коли відбувається з пасажирами, водіями. Чому тому, що вони знаходяться на некерованому ринку.

Серед нововведень, які прописані в законопроекті про таксі є і обов'язкове повернення в салон авто таксометрів.

Федор Стоянов, директор компанії «Євро-таксі»:

Справа в тому, що введення таксометрів – це ненове, це добре забуте старе. І зараз просто повертаємось у старі часи, коли таксометри були контролем якості обслуговування клієнтів та контролем за маршрутом водія, який проїхав цим маршрутом. І це все ж таки приведе до порядку.

Але дані нововведення тільки тоді працюватимуть добре, кажуть перевізники коли та система контролю за процесом буде належною.

Едуард Якушевський, Генеральний директор компанії «Платан»:

Якщо у нас не буде організована система контролю, адже в чому полягає система будь-якого закону: якщо його контролювати, значить, він виконуватиметься, тому що їм легше, ніж нам професіоналам мати всі документи для водіїв, для машини та виконувати всі умови, які сьогодні існують на ринку. Нам важко. Водію важко. А нелегал, з нього попиту ніякого.

Серед одеситів думки розділилися. Хтось воліє заплатити за послуги трохи більше, зате бути впевненим як послуги, а хтось каже, що найважливіше цінова політика. В ідеалі, звичайно ж, кажуть одесити, і ціна та якість мають бути доступні однаковою мірою.


Схожі новини

Коментарі