НОВИНИ ГРАД » Новини » В 2019 году формат проведения ВНО практически не изменится

В 2019 году формат проведения ВНО практически не изменится

Тесты
Читати grad.ua у  
В учебных учреждениях общего среднего образования идет полных ходом подготовка к внешнему независимому тестированию. В Минобразования уже утвержден график проведения ВНО. Об особенностях и сроках будущей сессии оценивания знаний – далее в репортаже ТРК «ГРАД».

В 2019 году формат проведения тестов практически не изменится. Об этом рассказал директор Одесского регионального центра оценивания качества образования Анатолий Анисимов.

Суттєвих змін не передбачено, тіж 11 предметів, тіж 4 предмета, які можна вибрати для проходження ЗНО. Для проходження Державної підсумкової атестації обов’язково –три предмета: це українська мова та література, математика або історія України.

Сдача обязательных предметов учитывается в аттестате школьника.
Два формата проведення зовнішнього незалежного оцінювання, 1й формат - це для вступу до вищого навчального закладу, еее результат буде оцінюватися за 100 бальною шкалою, і другий формат, це для отримання атестата, тобто отримання повної загальної середньої освіти, буде оцінюватися за звичайною шкільною 12 бальною школою.

Для зачисления в вуз так же будет установлен проходной бал.
З кожного предмету спеціальна експортна група буде визначати, той мінімальний тестовий бал, який треба подолати, щоби далі брати участь у конкурсному відборі з цього предмету до вищого навчального заходу.

К примеру, в прошлом году минимальный балл, который нужно было набрать по украинскому языку и литературе, составил 24 из максимальных 104 баллов. Затем набранные соискателем баллы пересчитывались по 100 бальной шкале.

Для того, чтобы школьники могли ознакомиться с процессом прохождения ВНО, как и в прежние годы, предусмотрена пробная сессия.
Воно буде відбуватися в березні місяці, 16 і 23 березня. 16 березня буде українська мова і література, 23 березня всі інші предмети, як у 18 році, це 11 предметів, які винесені на для проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Регистрация на основную сессию оценки знаний определена с 5 февраля до 25 марта. Для тех, кто получает полное общее среднее образование, регистрация пройдет по месту учебы.
Тобто це або загально освітня школа, або профтехучилище, або технікум, коледж, в кожному із таких навчальних закладів буде визначено особу, яка відповідальна за реєстрацію. Далі централізовано, значить, вони збирають документи своїх випускників і надсилають поштою, чи кур’єрською поштою до Одеського регіонального центру якості освіти.

Второй способ регистрации для тех, кто уже имеет среднее образование.
Заходять самостійно на сайт Українського центру, формують свою реєстраційну картку, формують пакет документів і надсилають теж або поштою, або кур’єрською поштою до Одеського регіонального центру.

Регистрация на основную сессию ВНО предусматривает заполнение на сайте регистрационной формы, а также предоставление копии паспорта соискателя и, если необходимо, медицинской справки, напомнил глава регионального центра. Что касается, иностранных языков, тестирование этого предмета будет проходить в таком же формате, как и в прошлом году – аудирование. Все недочеты и недоразумения, которые возникали при прошлогодней сдаче иностранного, учтены, отметил специалист.

Ми будемо формувати пункти тестування для проведення іноземних мов, тільки в тих ;навчальних заходах, де, скажемо, є аудиторії по-перше з хорошою акустикою, там де нема відлуння, де нема, скажемо, перехрестя звуків, тобто, щоб не було чутно, що робиться в сусідніх аудиторіях. Бо в нас були такі випадки, коли за поганої акустики, поганої звукоізоляції між аудиторіями було чути в одній аудиторії, що робиться в іншій аудиторії, цього вже не буде, якщо треба, ми будимо даже робити через одну аудиторію.

Специалист добавил, что в перспективе изменения в прохождении государственной итоговой аттестации школьников все же планируются.
Починаючи з 21 року, все ж таки для державної підсумкової атестації буде введено якийсь там поріг, мінімальний бал, який дозволяє отримати атестат. І також на майбутнє, з 21 року планується ввести обов’язковим - математику для проходження державної підсумкової атестації.

Основная сессия ВНО, как и в прошлом году, начнется 21 мая и закончится 13 июня.

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: