НОВИНИ ГРАД » Новини » Трудовая миграция может стать проблемой №1 в Украине

Трудовая миграция может стать проблемой №1 в Украине

ЕС
Читати grad.ua у  
Уровень миграции в Украине приближается к критической отметке – молодежь массово покидает страну. Социологи уверяют, через 20 лет молодых кадров может попросту не остаться. Большинство украинцев уезжают на заработки в Польшу. По разным оценкам, в соседней стране работают около двух миллионов украинских мигрантов. Вскоре и Германия может открыть свои границы для жителей стран – не членов ЕС – рассказывают специалисты.

Германия планирует упростить условия переезда в страну с целью работы. Об этом ТРК «ГРАД» рассказал президент Всеукраинской ассоциации  компаний по международному трудоустройству Василий Воскобойник.
У наступному році Німеччина планує відкрити свої кордони для офіційного працевлаштування мешканців країн, які не входять до країн ЄС, а саме ‑ для українців, які є найбільшим резервом вільної робочої сили в Європі. По планам німецького уряду, це відбудеться в першому півріччі 2019 року. 
По данным Федерального бюро труда, в Германии остаются вакантными более миллиона рабочих мест.
Це базується на тому, що все більше й більше німецька економіка бажає залучати людей, які будуть працювати у сфері фізичного труда, ‑ це некваліфіковані люди. Найбільше затребуваними будуть будівельники, люди, які зможуть працювати у сфері обслуговування, в сфері догляду за літніми людьми.
При трудоустройстве за границей обязательно следует учитывать несколько факторов, советует специалист.
Саме головне, щоб українці, які будуть бажати поїхати працювати у Німеччину, знали хоча б на мінімальному рівні німецьку мову. Тому, всі, хто бажає поїхати у Німеччину, шукайте якісь мовні курси і починайте вивчати мову. І друге – ті, хто бажають поїхати працювати за кордон в будь-яку країну, обов’язково повинні працевлаштовуватись виключно легально, тільки легальне працевлаштування може захистити вас в тих країнах, де ви будете знаходитись.  
Большая часть украинцев работает за границей нелегально, в этом случае они не имеют ни прав, ни социальной защиты – отмечает эксперт
На жаль, люди, які добровільно зголошуються працювати нелегально, вони самі лишаються всіх прав, які дає місцеве законодавство. І не так багато людина заробить, якщо буде працювати нелегально за кордоном, бо якщо трапиться  будь-який випадок з його здоров’ям на виробництві, то всі потрібні розуміти, що лікування за кордоном дуже коштовне. Я впевнений, що людина  може не заробити стільки грошей, аби сплатити за проведення якоїсь коштовної операції.
В Германии уже действует система «голубой карты», которая облегчает компаниям найм иностранных ученых и квалифицированных работников.
Вона  розрахована саме на спеціалістів високої кваліфікації. І обов’язково,  якщо людина їде працювати в ту же Німеччину, щоб отримати можливість працевлаштування по цій «блакитній карті», потрібно, щоб людина була спеціалістом або інженером, або математиком, фізиком, або людина повинна працювати в сфері медичній. Але головне – знання німецької мови. Заробітна плата, яку будуть сплачувати там на місці, повинна бути в півтора рази більше, ніж середня заробітна плата по країні. 
Однако большинство украинцев за границей ищут низкоквалифицированную работу – говорит эксперт
Не так багато людей працюють у сфері високих технологій. 93% українців, які  працюють за кордоном, працюють в сфері звичайного фізичного труда. Це пов’язано з тим, що українці бажають заробити гроші якомога більше за обмежений час і не прикладаючи зусиль для вивчення іноземних мов.
По официальным данным, за границей уже работают примерно 5 с половиной миллионов украинцев. По неофициальной информации, эта цифра составляет приблизительно 8-9 млн. человек. Среди причин сложившейся ситуации называют высокий уровень безработицы в стране и низкую зарплату.
В вашей семье есть те, кто уже работает за границей?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
+1343

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: