НОВИНИ ГРАД » Новини » ВНО 2018: первый экзамен состоится 22-го мая

ВНО 2018: первый экзамен состоится 22-го мая

Читати grad.ua у  

Cовсем скоро выпускники школ приступят к сдаче внешнего независимого тестирования. Специалисты отмечают, по сравнению с предыдущими годами, показатели регистрации на оценку знаний в Одесском регионе выросли. Более 20-ти тысяч соискателей изъявили желание пройти основную сессию ВНО, об этот рассказал в ходе пресс-конференции директор Одесского регионального центра оценки качества образования Анатолий Анисимов.

У цьому році по Одеській області зареєструвалося 20 з половиною тисяч учасників ЗНО, у минулому році було усього 14 тисяч 700 осіб, тобто є суттєве таке зростання, в принципі і по Україні суттєве зростання, бо в цілому по Україні зареєструвалося 335 тисяч 843 особи, у 17му році було 240 тисяч.

В первую очередь, рост показателей связан не только с тем, что Внешнее независимое тестирование является обязательным для поступления в вуз, сертификат ВНО является главным экзаменом государственной итоговой аттестации, которую раньше школьники сдавали в своих учебных учреждениях.

Тобто  усі хто отримують атестат у цьому році, повинні пройти ЗНО у тому числі і як державну підсумкову атестацію. Тобто воно має 2 функції: інструмент для відбору на навчання до вищих навчальних закладів 3-4 рівня акредитації, і як інструмент для виявлення якості нашої загальної середньої освіти, тобто проведення державної підсумкової атестації.

ВНО в обязательном порядке проходят не только школьники, но и выпускники колледжа, техникума и ПТУ. Из 20 тысяч человек, которые сдают тесты в регионе, школьников только 12 тысяч. Согласно анализу экспертов, в этом году соискатели предпочли сдавать такие предметы как украинский язык и литература, история, математика, английский язык и биология.

Хочу підкреслити, що саме англійська мова, дуже велика кількість у нас зареєструвалися у цьому році.

Первый экзамен основной сессии оценки знаний состоится 22-го мая, последний 13 июня.

Залишилось трошки більше півтора тижня  до початку першого  іспиту, це математика 22 травня вона починається, і далі до 13 червня у нас буде тривати іспити зовнішнього незалежного оцінювання з 11 предметів.

На время проведения ВНО, в регионе будет функционировать 97 пунктов тестирования.

Найбільша кількість їх буде працювати з української мови, тобто це буде 24 травня – 87 пунктів тестування, майже у всіх територіальних одиницях, тобто у нас 11 територіальних одиниць, це в основному районі центри, у місті Одесі буде працювати 44 пункти тестування, усе інше, майже стільки же у Одеській області.

Количество пунктов тестирования зависит от числа зарегистрированных соискателей, подчеркнул директор центра.

Друге я вже казав за популярністю, це у нас історія України, буде працювати 40 пунктів тестування, математика -37 пунктів тестування, англійська мова – 29 пунктів тестування, ну і далі усе менше і менше, у залежності від кількості зареєстрованих.

При этом, уточнил специалист, по-прежнему не пользуются популярностью фундаментальные науки и иные, кроме английского, иностранные языки.

Менше усього у нас було зареєстровано на такі предмети як іноземні мови, мається на увазі: німецька, французька, іспанська. На іспанську мову узагалі 7 осіб зареєструвалися, на французьку – 45, на німецьку –172 особи. І дуже невелика кількість осіб зареєструвалися на фізику і хімію, тому пункти тестування будуть створені з цих предметів тільки у місті Одесі, ну фізика і хімія буде ще місто Ізмаїл.

Также, добавил директор центра, в мае откроется регистрация на сдачу ВНО в магистратуру.

11 і 13 липня передбачені ще іспити до магістратури. Якщо у минулому році це були тільки правничі спеціальності, то у цьому році це і правничі спеціальності, тобто право і міжнародне право, а також іноземна мова для тих хто вступає до магістратури на гуманітарні напрямки крім філологічних.

Во время проведения тестов по оценке знаний, во всех пунктах за безопасностью экзаменуемых будут наблюдать правоохранители. специалисты напоминают, всем, кто сдает ВНО, при себе необходимо иметь паспорт, сертификат регистрации, и распечатанное приглашение на сдачу экзамена, а также явиться в пункт сдачи не менее чем за час до начала аттестации.
А вы сдавали ВНО?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
-13

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: