НОВИНИ ГРАД » Новини » Одесским путешественникам - о правилах въезда на территорию ЕС (видео)

Одесским путешественникам - о правилах въезда на территорию ЕС (видео)

Читати grad.ua у  

Со вступлением в силу безвизового режима потенциальные путешественники задаются множеством вопросов - будут ли введены новые правила при пересечении границы, что изменится, какие товары можно перевозить, а на какие действует запрет. На эти и другие вопросы нашей редакции ответил Замначальника управления организации таможенного контроля Львовской таможни Степан Бочаров.

На сегодняшний день никаких изменений в таможенном законодательстве Украины не произошло и не ожидается, говорит специалист .

Степан Бочаров, замначальника управления организации таможенного контроля Львовской таможни ГФС: На даний час будь яких змін в митному законодавстві України в зв’язку з лібералізацією візового режиму між Україною та ЄС не відбулось. І, скоріше, не буде відбуватися, оскільки дане питання стосується виключно документів, які подаються громадянами для перетину ними державного кордону, при чому кордону власне ЄС. І не стосується переміщення через митний кордон України товарів чи транспортних засобів, контроль за якими здійснюється митними органами.

Не изменились и правила ввоза-вывоза наличных денег: по прежнему действует постановление Нацбанка Ураины от 2008 года

Степан Бочаров, замначальника управления организации таможенного контроля Львовской таможни ГФС: Передбачено, що фізичні особи можуть як ввозити так і вивозити готівку в сумі, яка не перевищує еквівалент 10 тисяч євро без письмового декларування. Що стосується резидентів України, вони мають право ввозити та вивозити за межі україни готівку в сумі, що перевищує еквівалент 10 тис. євро за умови письмового декларування в повному обсязі та за наявністю документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках або в фінустановах, а також квітанціі про здійснення включно-обмінних операцій з цією готівкою, якщо така мала місце.

Документы, подтверждающие снятие наличных, действуют в течение 90 календарных дней. Что касается нерезидентов, то они имеют право ввозить сумму свыше 10 тыс. евро только при условии письменного декларирования.

Степан Бочаров, замначальника управления организации таможенного контроля Львовской таможни ГФС: Письмового декларування в повному обсязі без надання будь-яких документів, які підтверджують зняття. А вивозити резиденти мають право суму,що перевищує еквівалент 10 тис. євро, якщо сума готівки, що вивозиться не перевищує суму письмово зедекларовану цією особою при ввезенні в Україну.

В Украину запрещается ввозить, в частности, пищевые продукты без сертификата о соответствии; материалы, пропагандирующие насилие, расизм и войну, взрывоопасные и ядовитые вещества.

Степан Бочаров, замначальника управления организации таможенного контроля Львовской таможни ГФС: Що стосується ввезення в Україну, то не дозволяється ввозити товари, які класифікуються в першій - 24-тій групі. Крім продуктів харчування для власних потреб, визначених згідно з постановою кабміна. Взагалі - до 10 кг в упаковці виробника, що надходять на адресу громадян   в міжнародних поштових експрес-відправленнях, тобто громадяни можуть переміщувать в таких обсягах.

С полным перечнем запрещенных к ввозу предметов и товаров можно ознакомиться, прочитав постановление Камбмина Украины .№ 468 от 28 .05 2012 р. ,– советует специалист.

Степан Бочаров, замначальника управления организации таможенного контроля Львовской таможни ГФС: Також не допускається вивезення за межі України алкогольних напоїв і тютюнових виробів громадянам, які не досягли 18-річного віку.Так само обмежено перевезення дорогоцінних металів, пам’ятних та ювілейних монет, драгкамінів та виробів з них. Цей порядок вивезення визначений постановою кабміна від 2012 р. № 448. Треба ознайомитись, щоб не виникало ускладнень при пререміщенні.

Существуют ограничения и на ввоз табачной и алкогольной продукции .

Степан Бочаров, замначальника управления организации таможенного контроля Львовской таможни ГФС: Що стосується алкогольних напоїв і тютюнових виробів: дозволяється так само тільки громадянам, які досягли 18-и років, і в таких обсягах - 200 сигарет, 50 сигар чи 50 грамів тютюну, або ці вироби в наборі, що не перевищує 50 грамів. Що стосується алкоголю, то - 5 літрів пива, 2 літра вина, 1 літр міцних напоїв із вмістом спирту не більш як 22%.

Продуктов для личного употребления можно взять с собой на сумму, не превышающую 200 евро. По-прежнему будет действовать на границе и упрощенная система таможенного контроля - так называемые «зеленые» и «красные» коридоры.

Степан Бочаров, замначальника управления организации таможенного контроля Львовской таможни ГФС: Різниці немає в перетині кордону пішки або авто. Ми контролюєм товари, транспортні засоби. Якщо громадянин як і в транспортному засобі, так і пішки переміщує товари - ті самі норми діють при такому і іншому виді сполучення.

Чтобы обеспечить быстрое и качественное пересечение границы, в пунктах пропуска заблаговременно готовятся к увеличению пассажиропотока .

Специалисты напоминают, безвизовый режим предусматривает пребывание за границей максимум 90 дней в течение 180-дневного срока. Этот режим не действует для тех, кто пересекает границу в поисках работы. Для этих целей нужно получить рабочую визу. Этот вопрос будет жестко контролироваться, вплоть до депортации тех, кто нарушит требования - предупреждают в ведомстве.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: